Vahingon sattuessa

Hinauspalvelu
Hinauspalvelun suoritamme yhteistyössä Hinauspalvelu Harri Widenin kanssa. Puh. 0400 326 200
 
Kaskovahinko
Kaskovakuutus korvaa omien vakuutusehtojen mukaiset vauriot, tälläisiä vaurioita voivat olla mm. ikivalta, varkaus, tulipalo, itse aiheutetut naarmut, kolhut ja sekä muut vauriot jotka ovat tapahtuneet esimerkiksi sellaisissa tapauksissa jossa vastapuolesta/vahingon aiheuttajasta ei ole tietoa. Jos et ole varma mitä vakuutuksesikattaa, ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi joka selvittää vakuutusehdot. täytä vahinkoilmoitus huolellisesti. Liikenne- ja autovahinko voidaan ilmoittaa vakuutusyhtiöösi samalla vahinkoilmoituksella. Vahinkoilmoituksen voit täyttää myös korjaamolla. - Jos kyse on rikoksesta, esim. ilkivalta, murto tai varkaus, tee myös rikosilmoitus. - Toimita vahinkoilmoitus mahdollisine liitteineen (kuten rikosilmoituksen jäljennös) vakuutusyhtiöösi.
 
Liikennevahinko
Liikennevakuutus korvaa moottoriajoneuvosi liikenteeseen käyttämisestä muille aiheutuneita henkilö- ja omaisuusvahinkoja sekä sinun ajoneuvossasi matkustavien ja kuljettajan henkilövahinkoja. Liikennevahingon sattuessa on varminta selvittää syyllisyys paikanpäällä, mikäli mahdollista. Syyllisen osapuolen tulee täyttää vahinkoilmoituskaavake kahtena kappaleena. Epäselvissä tapauksissa molemmat osapuolet tekevät vahinkoilmoituksen omaan yhtiöönsä. Vastapuolen allekirjoituksella varustettu vahinkoilmoitus on samalla myös tunnustus syyllisyydestä ja se on hyvä olla itsellä, jos jatkossa tulee erimielisyyttä syyllisyydestä. Jos paikalla on todistajia, kannattaa ottaa myös heidän yhteystiedot ja allekirjoitukset ilmoituksiin. Mikäli ei pystytä päättämään syyllisyyttä, kannattaa pyytää poliisi paikalle. Laskutusluvan viivästyessä voi oman auton korjauttaa auton omalla koskovakuutuksella ja vahingon selvittyä vakuutusyhtiö korvaa omavastuun takaisin auton omistajalle.
 
Varkaus ja ilkivaltavahinko
Varkaus ja ilkivaltavahingosta on rikos- ja vahinkoilmoitus toimitettava vakuutusyhtiölle ensitilassa. Varkausvahingossa, jossa auto anastetaan kokonaan, etsitään autoa 30 vuorokautta ennen korvausta. 30 vrk:n etsintäaika alkaa siitä, kun rikosilmoitus on toimitettu vakuutusyhtiölle.
 
Hirvi- ja peuravahinko
Hirvi- ja peuravahingossa kutsutaan aina poliisi paikalle ja poliisi tekee törmäyksestä raportin. Raportti on liitettävä vahinkoilmoitukseen ja lähetettävä vakuutusyhtiölle.
 
Milloin kutsua poliisi
Poliisi kannattaa kutsua paikalle aina epäselvissä tapauksissa. Vaikka tapaus olisikin selvä, tarvitaan poliisia: aina kun joku loukkaantuu kun kyse on hirvi- tai peuravahingosta jos kolarin osapuolet eivät pysty ratkaisemaan syyllisyyttä silloin kun tarvitaan liikenneohjausta kun kuljettajan epäillään käyttäneen huumaavia aineita Poliisi: 10022 Yleinen hätänumero: 112
 
Sijaisauto
Olet oikeutettu sijaisautoon kun kyseessä on liikennevahinko (eli toinen osapuoli on syyllinen). Tämä edellyttää, että täytät auton käyttötarveselostuksen ja vakuutusyhtiö hyväksyy sen. Sinulla pitää olla todellinen autontarve; yleisimpiä syitä ovat asiakaskäynnit, vuorotyö, päivystystyöt tai että asut sellaisessa paikassa missä ei julkisia kulkuneuvoja kulje. Kun vakuutusyhtiö hyväksyy käyttötarveselostuksen, voit vuokrata auton. Vakuutus korvaa 94% vuokran suuruudesta ja 6% joudut maksamaan vuokraamolle, mutta tässäkin on rajana maksimissaan 30 vrk. Mikäli sinulla on käytössäsi huoltoleasingauto, olet oikeutettu saamaan sijaisauton veloituksetta. Käyttötarveselostus tarvitaan tässäkin tapauksessa ja leasingsopimuksesta kopio. Autamme tarvittaessa sijaisauton hankinnassa.